🌿 Dag 2 – Tussen dieren, bossen en bourgondisch genieten

5 mei 2026 - Aalter, België

🌿 Dag 2 – Tussen dieren, bossen en bourgondisch genieten

Dinsdag 5 mei 2026

Wat een luxe: wakker worden van hanen in plaats van een wekker. Al moet ik eerlijk zeggen… de kids waren ze nét voor. De dag begon rustig, precies zoals je hoopt op vakantie. Geen strak schema, geen haast, gewoon kijken waar de dag ons zou brengen.

We startten met een gezellig ontbijt aan de keukentafel, waarna er meteen een kleine “boerderijtaak” op ons wachtte. Van de eigenaar mochten we de dieren op het erf eten geven: ezels, alpaca’s, kippen en konijnen. Zonder instructies overigens, dus we hebben het maar een beetje op gevoel gedaan. Hier een schepje, daar wat brokjes. Het leek in de smaak te vallen, dus we beschouwden het als een succes.

Daarna besloten we eropuit te gaan voor een wandeling. Ria wilde in het huisje blijven met een boek, terwijl wij koers zetten richting Doomkerke voor het Gallataspad.

De route begon bij de kerk, waar we de gele stippen volgden. Al snel liepen we midden in de natuur. Het ene moment wandelden we over lange, rechte lanen met bomen aan weerszijden, dan weer door droge dennen- en eikenbossen en even later door zompige stukken bos en open graslanden. Alles lag hier verrassend dicht bij elkaar. Onderweg kwamen we een kudde kleine bruine schapen met lammetjes tegen.

Halverwege de route stuitten we op iets bijzonders: een biologische varkenshouderij. Nieuwsgierig als we waren, namen we een kijkje en tot onze verrassing mochten we zelfs via een zijdeur de stal in. De varkens hadden het er zichtbaar goed, met volop ruimte en een modderplek waar ze dankbaar gebruik van maakten. Een leuke, onverwachte stop.

Na zo’n vijf kilometer wandelen kwamen we weer bij de auto en reden we terug naar het huisje, waar Ria ons alweer opwachtte.

Daarna zijn we nog even op pad gegaan voor wat boodschappen bij de Albert Heijn, ja die hebben ze hier dus ook gewoon. Vervolgens reden we door naar een speeltuintje in de buurt, waar de kids hun energie nog even kwijt konden.

Voor het avondeten hadden we iets leuks gevonden: Restaurant De Naelde in Kanegem, op nog geen tien minuten rijden. Een schot in de roos. Het eten was heerlijk en eindigde met een toetje dat eigenlijk nét te veel van het goede was, maar wel veel te lekker om te laten staan. Extra fijn was dat er een speeltuin bij het restaurant zat, dus de kinderen vermaakten zich ook daar prima.

Terug bij het huisje kwamen we de eigenaren tegen, die druk bezig waren met de bouw van hun nieuwe woning op het erf. Ontzettend vriendelijke mensen, die ons ook nog even hun pasgeboren kittens lieten zien. Smeltmomentje.

Zo werd ook deze dag er eentje om in te lijsten. 🌙

1. Benno:
    5 mei 2026
    Super leuke dag!!!!!
  2. Hanneke van der Giessen:
    5 mei 2026
    Zo dat was weer een welbestede dag. Leuk dat jullie even op de varkensboerderij mochten kijken. En ook nog lekker gegeten. Die dag kan niet meer stuk. Morgen ook weer veel plezier. ❤️😘
  3. Riejanne:
    6 mei 2026
    Wat leuk om dit te lezen allemaal! Fijn dat iedereen er van geniet jullie midweekje. Dat doen jullie goed. Nog veel plezier daar allen.